• NYITVATARTÁS
  • Hétfőtől - Csütörtökig: 10:00 - 18:00 - ig
  • Péntek: 09:00 - 15:00 - ig
  • HÍVJON MINKET
  • +36 ( 30 ) 623 22 99
  • ÍRJON NEKÜNK
  • gsmszerviz@indamail.hu

BLOG

Tudjon meg mindent a telefon kijelző cseréjéről!

A telefon kijelző cseréje a leggyakoribb ok, ami miatt egy mobil a szervizbe kerülhet: statisztikák szerint tízből hat készüléknél ez a javítás szükséges. Számos oka lehet, ami miatt egy telefon kijelzőjét cserélni kell; lássuk ezek közül a leggyakoribbakat!

A legsűrűbben előforduló hiba a kijelző törése. Többnyire egy nagyobb esés és rossz landolás következménye, de más okokra is visszavezethető, melyeket szintén felsorolunk majd. A repedések a kijelzőt borító, arra rálaminált üveglapot teszik tönkre, és mivel balesetveszélyesek, mindenképp szükségessé teszik a telefonok kijelzőjének cseréjét. Emellett a telefon értékének csökkenése is következménye a betört kijelzőnek, ám ez csak eladás esetén lényeges; tény viszont, hogy egy drágább készülék esetében akár ötvenezer forintos értékcsökkenés is lehetséges.

A kijelző törését előidézheti még az akkumulátor felpúposodása, ami az idő előrehaladtával egyre nagyobb méreteket ölt. Mivel a telefon a teljesen lapos akkumulátorhoz lett tervezve, a púposodás feszíteni kezdi a körülötte található alkatrészeket, így a kijelzőt is. Ilyenkor már nem is kell leejteni a készüléket ahhoz, hogy berepedjen a kijelző, elég egy kisebb ütés is, amit mielőbb követnie kell majd az akkumulátor és a telefon kijelző cseréjének, rosszabb esetben azonban nem csak ez utóbbi, hanem az alaplap is sérül. Ez esetben a telefon már csak alkatrésznek lesz jó, és annak is csak korlátozottan.

Bármilyen meglepő is, de akár a beázás is okozhat olyan hibákat, amit csak a telefon kijelzőjének cseréjével lehet orvosolni. Ez annak köszönhető, hogy nem csak magába a szerkezetbe folyhat be a víz, de a kijelző háttérvilágításába is. Vannak esetek, amikor elég csak ezt cserélni, de vannak olyan típusok is, ahol ez nem lehetséges; ekkor a teljes kijelzőt cserélni kell.

Lényeges, hogy csak és kizárólag a kijelzőt borító üveg cseréje nem, vagy csak nagyon nehezen és sérülésveszélyesen oldható meg, ráadásul, ha a sérülés bekövetkezik, lényegesen drágábbá is válik, mint egy sima kijelzőcsere.

Amennyiben a fentiekhez hasonló problémákat tapasztal, hozza el hozzánk telefonját kijelzőcserére, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!